26. 9. 2011.

Telekom Srbija, imate (ne)prijatelje

Za pošetak, ako Vas mrzi da čitate ceo članak:

ZAOBILAZITE TELEKOM SRBIJA U ŠIROKOM LUKU!!!
Obići u širokom luku.


Na žalost, moji jadni roditelji su pre godinu, dve na svoju ruku ne konsultujući se samnom potpisali ugovor sa Telkomom Srbija za ADSL internet. Sve je bilo manje-više u redu do 02.09. kada je internet prestao da radi. Tada je moj brat proveo 2 (dva) sata u razgovoru sa operatorom tehničke podrške pokušavajući da reše problem (resetovanje, prepodešavanje, itd. ). Naravno nisu uspeli da nateraju internet da proradi, a sve se završilo na tome da će "kolege izaći na teren, javiće vam se oni".
Naravno da se danima niko nije javljao, niti pojavljivao na vratima. Ponovo su zvali tehničku podršku i dobijali odgovor da budu strpljivi, da oni imaju prijavljen kvar i da će se opet "kolege javiti i doći da utvrde problem". U međuvremenu usred silnih samostalnih pokušaja da internet proradi, brat je utvrdio da se modem-ruter pregreva i da zbog toga prestaje da radi. Jer, kada je ruter ugašen na nekoliko sati, tj. ohladi se, kada se tek uključi radi internet neko kratko vreme, dok se ruter ne pregreje i šlogira, pa ni interneta nema.
Nakon sve ove muke, otac je otišao do Telekoma i tamo se žalio! Naravno ni to nije uspelo, jer je dobio odgovor da ode kući i pozove tehničku podršku i prijavi kvar. I naravno uspeli su da ga ubede da potpiše ugovor na još dve godine na većoj brzini za istu cenu, pošto je prethodna ugovorena obaveza istekla. Stim što ugovor ne može potpisati tada u četvrtak 22.09, jer im je pao sistem pa ceo dan nemogu rade, nego će se oni javiti. Zvali su u petak, a ugovor je potpisan u subotu 24.09. kada je ponovo prijavljen kvar i ponovo dobijen već poznati odgovor "kolege će se javiti i doći da utvrde kvar". Ceo vikend (ko još radi vikendom), a ni danas se niko nije ceo dan javio, pa sam ovog puta ja zvao tehničku podršku. I posle rasprave sa operatorom koja je trajala pola sata, sve vreme sam dobijao isti odgovor "da ne može da mi kaže kada će kolege doći, jer se ne zna težina kvara" ?! Na moje pitanje, a kako će da utvrde težinu kvara ako ne izađu na teren, dobijam IDENTIČAN odgovor koji nema ni malo smisla, pa se pitam da li je lud ili se samo pravi.Čak i na pitanje za slobodnu procenu ili iskustva koliko je kolegama, za koje se sad pitam da li postoje, potebno da izađu na teren i utvrde kvar, ponovo dobijam isti odgovor da ne može da zna dok se ne utvrdu koliki je kvar. I naravno ne može da mi potvrdi da će račun biti umanjen za vreme dok internet ne radi, ali da možemo da odemo do poslovnice i da se njima žalimo. Zaključak, #!$%* lud zbunjenog. Sad mi je čak i žao što sam bio grub prema čoveku, nije on kriv, on samo peva pesmu koja mu je napisana/rečena. Sutra ću ih ponovo zvati oko 12h ako se do tada sami ne jave. A posle toga ću zvati Udruženje za zaštitu potrošača za savet.
I za kraj, preporučujem svima da izbegavaju da koriste usluge Telekoma Srbija, a posebno da se obavezuju ugovorom na neki vremenski period.
I da, umalo da zaboravim, želim im da ih što pre prodaju (pa i poklone) nekim strancima koji bi uveli reda u kompaniju, a korisnike učinili srećnijim.


3 коментара:

GoranSTX је рекао...

Heh, Telekom... Uskoro ti mašem sa Telenora, pa nek su i gori, ali makar da malo promenim...

Teodosije је рекао...

Ziveo SBB! :D Ja tih muka nemam! :D

Teodosije је рекао...

Ziveo SBB!!! :D Ja tih problema nemam! :D